Обласна нарада з ЧОЦЕВ «Юність Буковини»

30 серпня 2021 року в КЗ «Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини»» зібрались директори, заступники директорів, завідувачі відділами, методисти художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти. У обласній нараді взяли участь 16 представників позашкілля з 12 закладів.

Головний спеціаліст відділу інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юлія Дячук ознайомила присутніх зі станом сучасної позашкільної освіти на теренах області. Під час спілкування з учасниками зустрічі виявлено ряд питань, що потребують вирішення.

Виконуюча обов’язки директора Центру Людмила Гатрич привітала учасників наради з початком навчального року та окреслила основні завдання, що стоять перед адміністраціями закладів позашкільної освіти. Модератор наради, Тетяна Висоцька, ознайомила учасників з планом роботи, висвітлила питання створення основних документів закладу позашкільної освіти для організації освітнього процесу в новому навчальному році, докладно зупинилась на освітній програмі, що є комплексом освітніх компонентів для підвищення якості роботи позашкільних закладів.

Завідувачка методичним відділом КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини» Алла Слободян подала інформацію про алгоритм створення та затвердження навчальних програм з позашкільної освіти. Учасники наради активно обговорили проблему недостатньої кількості навчальних програм з позашкільної освіти для користування керівниками гуртків художньо-естетичного напряму. Доповідач наголосила на необхідності стимулювання та спонукання адміністраціями закладів та місцевими органами влади досвідчених педагогів до створення навчальних програм.

Заступник директора з методичної роботи КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини» Тетяна Висоцька розповіла про академічну доброчесність, її принципи і правила, важливість формування культури доброчесного навчання та викладання, особливу увагу звернула на необхідність створення внутрішнього документу про академічну доброчесність. Ірина Ковальська, методист та адміністратор сайту закладу продовжила тему академічної доброчесності з точки зору цифрової трансформації освіти, а саме, сфери авторського та суміжного права.

Учасники наради отримали також інформацію про обласні фестивалі, конкурси та виставки, що будуть проводитись на базі КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини» у І півріччі 2021/2022н.р., яку надали методисти за жанрами обласного центру.

Під час спілкування з присутніми організатори заходу отримали пропозиції, побажання щодо форм проведення майбутніх зустрічей та онлайн-івентів і їхнього наповнення для покращення ефективності діяльності закладів позашкільної освіти області.

Адміністрацією КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини» запроваджено онлайн-консультації для адміністрації, методистів та керівників гуртків навчальних закладів області. З графіком методичного консалтингу можна ознайомитись на інформаційному сайті закладу в розділі «Документація» – «Публічна інформація».

Бажаємо усім цікавої та плідної праці у 2021-2022 навчальному році!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук