Previous Next

Професійний розвиток педагога-позашкільника

28 квітня 2022 року на базі КЗ «Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини»» проводився обласний методичний онлайн-діалог «Проєктування професійного розвитку педагога-позашкільника» з методистами та керівниками гуртків художньо-естетичного напряму області закладів позашкільної освіти.

47 педагогів з різних освітніх закладів області стали учасниками діалогу.

План заходу виконано повністю.

Головний спеціаліст відділу інклюзивної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації Юлія Дмитрівна Дячук привітала педагогів навчальних закладів області, окреслила основні напрями діяльності та наголосила на виконанні розпоряджень вищих інституцій.

Заступник директора з методичної роботи Висоцька Т.І. висвітлила питання сучасних сервісних функцій методиста, ознайомила з професійними навичками, якими мають володіти методисти-андрагоги для якісного виконання професійних завдань. Про експірієнс-технології як сукупність технологій освіти дорослих розповіла завідуюча методичним відділом КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини» Алла Петрівна Слободян. Навчання та виховання дітей нового покоління по-новому – основний меседж виступу методиста театрального жанру Дирди Оксани Троянівни. Спікер поділилась з присутніми практикою впровадження у роботу гуртків театрального жанру нашого закладу технології едьютейнменту. Про можливості людського організму, здатність адаптації та відновлення після кризових ситуацій, про резільєнтність як освітню та професійну компетентність розповіла Ірина Петрівна Корчак – психолог, гештальт-терапевт, супервізор, директор громадської організації дитячих та сімейних психологів «Територія сім’ї».

Організатори методичного діалогу поділились з учасниками онлайн-зустрічі практичним досвідом організації роботи з дітьми вимушених переселенців. Зокрема Яніна Миколаївна Олійник, керівник хореографічного гуртка «Україночка», розповіла як з перших днів військового вторгнення вносились корективи в роботу закладу, гуртків, педагогів, вихованців та розгорталась волонтерська діяльність.

КЗ ЧОЦЕВ «Юність Буковини», як координуючий центр позашкілля, проводить щомісяця онлайн-консультації для адміністрації, методистів та керівників гуртків навчальних закладів області з метою покращення ефективності їх діяльності.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук