Previous Next

Партнерство у позашкіллі: перспективи, пропозиції, взаємодія

Більше 50 педагогів із 15 територіальних громад нашої області стали учасниками ініційованої КЗ «Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини»» обласної організаційної наради, що відбулась в онлайн-форматі 9 лютого цього року для педагогів-позашкільників. Незважаючи на те, що захід адресувався заступникам директорів та заввідділам закладів позашкільної освіти, до зустрічі доєдналися і керівники закладів, і методисти, і керівники гуртків, і акомпаніатори. Присутніми були також представники ліцеїв та гімназій територіальних громад області.

З метою підвищення ефективності діяльності та налагодження партнерських стосунків між закладами позашкільної освіти Чернівецької області, методистами ЧОЦЕВ «Юність Буковини» зроблено детальний аналіз обласних масових заходів, що відбувалися на базі Центру впродовж І півріччя 2022/2023 н.р., фахівці надали інформацію щодо організації та умов проведення обласних фестивалів, конкурсів, виставок та методичних заходів у ІІ півріччі 2022/2023 н.р. Педагоги отримали цінні поради щодо підготовки здобувачів освіти до масових заходів.

Учасники наради попередньо заповнили анкети, в яких внесли пропозиції щодо організації діяльності сучасного позашкілля. Це дало змогу визначити першочергове коло питань організаційної наради.

Продуктивним був діалог учасників наради з головним спеціалістом Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Юлією Дячук. Юлія Дмитрівна ознайомила присутніх зі статистикою щодо кількісного складу закладів позашкільної освіти, кількості обласних масових заходів, кількості здобувачів освіти у позашкіллі станом на 1 січня 2023 року; нагадала про нормативно-правову базу, якою повинні керуватись заклади позашкільної освіти у своїй діяльності. Важливим стало обговорення питання літньої оздоровчої кампанії 2023 року. Від представниці органу державної влади адміністрації Будинків дитячої творчості отримали завдання щодо організації роботи закладів у літній період.

Дякуємо усім за активну участь, бажаємо творчого натхнення у справі виховання підростаючого покоління - майбутнього нашої країни!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук