Методичний діалог. Навчаємося, удосконалюємося.

24 квітня 2023 року на базі КЗ «Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини»» відбувся методичний діалог «Проєктування професійного розвитку педагога-позашкільника» з методистами та керівниками гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти області. На Методичному діалозі були присутні 18 педагогівз різних освітніх закладів області. Директор Центру Гатрич Людмила Дмитрівна відкрила методичний захід. Учасники Методичного діалогу активно спілкувалися з головним спеціалістом Департаменту освіти і науки обласної військової адміністраціїЮлією Дячук. Юлія Дмитрівна представила присутнім концепцію розвитку позашкільної освіти Чернівецької області в умовах воєнного стану, ознайомила зі статистикою щодо кількісного складу закладів позашкільної освіти, кількості педагогів та здобувачів освіти у позашкіллі станом на 1січня 2023 року та рекомендувала проводити міжобласні комплексні заходи за різними напрямками.

Згідно затвердженого плану заступник директора з методичної роботи Висоцька Тетяна Іванівна висвітлила тему «Професійна мобільність сучасного педагога». Вона зазначила, що розвиток професійної мобільності педагога є фактором успішної діяльності, показником потенційних можливостей щодо реалізації функціональних обов’язків і має свій зовнішній прояв у педагогічній компетентності, забезпечує соціально-професійну самоорганізацію особистості, відкритість до змін і творчого пошуку, здатність до самовираження та самотворення, готовність і здатність адаптуватися до конкретного професійного середовища.

Завідуюча відділом Слободян Алла Петрівна, висвітлила питання «Дизайн-мислення для педагогів: вирішуємо проблему креативно». Розповіла про те, що таке дизайн мислення та алгоритм його використання, а також як можна адаптувати цей метод у сфері освіти та як він змінює систему освіти на краще. Навела приклади використання методу дизайн мислення у роботі гуртків художньо-естетичного напрямку та педагогічній діяльності.

Активним був діалог методиста театрального жанру Оксани Троянівни Дирди з учасниками Методичного діалогу з питання «Самоменеджмент у сфері професійної діяльності педагога. Таймменеджмент». Розмова велася про мистецтво керувати собою, своїм часом, життям, свідомо робити свою кар’єру через самооцінку, самовизначення та саморозвиток.

Методист хореографічного жанру Калинюк Маріанна Іванівна розкрила сутність самомотивації як процесу спонукання себе до досягнення актуальних особистих цілей, внутрішній механізм дії для досягнення обраної мети.

Учасники наради ознайомилися з сучасними освітніми трендами, новітніми технологіями, методами та прийомами навчання, виховання та самоорганізації педагога.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук