Обласний дайджест-практикум педагогічної майстерності «Освітні тренди»

27 жовтня 2023 року ЧОЦЕВ «Юність Буковини» гостинно зустрів керівників гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної та загальної середньої освіти області для проведення обласного дайджест-практикуму педагогічної майстерності «Освітні тренди». Захід мав на меті згадати вже відомі та застосовувані в освітньому процесі тренди і пропрацювати ще невідомі. 47 педагогів долучились до заходу.

Для кожного педагога важливе розуміння теперішніх світових тенденцій розвитку освітньої сфери; сприйняття, усвідомлення і впровадження у практичну роботу сучасних технологій, методів і прийомів навчання, дидактичні можливості цифрових інструментів – про це йшлося у доповіді заступника директора Тетяни Висоцької. Практичний психолог Центру Лілія Солован провела тренінг на тему «Професійні деформації педагогічних працівників». Учасники мали можливість ознайомитись з особливостями професійної деформації та деструкції, дізнатись причини, основні тенденції цих процесів та отримати рекомендації стосовно способів професійної гігієни. Слухачам була запропонована техніка «Дерево ресурсів», спрямована на самопізнання, самоактуалізацію та мобілізацію внутрішніх ресурсів.

Обмін досвідом, активна взаємодія, демонстрація оригінальних прийомів навчання та виховання, передача продуктивних методів роботи, творчих ідей – така атмосфера панувала на майстер-класах за жанрами. Інна Даніліна – керівниця народного колективу «Театр юного глядача» Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва, Неоніла та Ольга Галак – керівниці народного художнього колективу «Ансамблю хореографічного мистецтва «Неогалактика» Центру дитячої та юнацької творчості міста Чернівці, керівниця гуртка моделювання іграшок-сувенірів «Плетені барви» Міського палацу дітей та юнацтва, Христина Мороз – керівниця вокального гуртка «Вікторія» ЧОЦЕВ «Юність Буковини» зуміли передати свій професійний хист, вміння працювати цікаво, креативно, по-новому.

На завершення обласного дайжест-практикуму до учасників звернувся директор Буковинського центру культури і мистецтва, Почесний громадянин м.Чернівці, Заслужений діяч мистецтв України, етнограф, дизайнер, майстер народного мистецтва, журналіст, педагог – Микола Миколайович Шкрібляк. Присутні мали можливість долучитись до незбагненної скарбниці знань відомого знавця народного мистецтва і культури Буковинського краю. Микола Миколайович наголосив на психоемоційному та філософсько-психологічному аспектах національно-патріотичного виховання.

Дякуємо колегам за участь і сподіваємось на подальшу співпрацю!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук