Previous Next

#креативнийКарантин# Онлайн майстер-клас «На дні морському»

05 березня 2021 року Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини» організував в он-лайн форматі майстер-клас для керівників гуртків образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти області. Тема майстер-класу «На дні морському» (використання прийому стилізації, як ефективного засобу розвитку творчої уяви у вихованців початкового рівня навчання).

Головна мета цього заходу – обговорення проблем мотивації дітей початкового рівня до занять, пошук максимально доступних форм організації дистанційного навчання.

Теоретичну частину майстер-класу провела методист з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Ганна Григорівна Александровська. Ганна Григорівна акцентувала увагу на деталях та специфіці організації навчання за різними формами: кооперативній (у групах) та он-лайн навчання (з використанням платформи Google-meet). Зокрема, про особливості кооперативної форми роботи, яка ведеться у Viber-групах, як важливої складової дистанційного навчання, яка дає можливість побачити зворотній зв’язок; а також навчання в он-лайн форматі, як надзвичайно ефективної форми навчання за рахунок того, що керівник має можливість не просто давати завдання, а створює відповідний емоційний настрій, проводить консультацію одразу з декількома вихованцями, миттєво реагує на настрій та активність гуртківців, це ще і дуже важлива форма спілкування, адже вихованці гуртка можуть вільно обмінюватись думками, бачити та чути один одного.

Корисною та цікавою для керівників також була інформація про один з дієвих способів популяризації діяльності гуртків образотворчого мистецтва ЧОЦЕВ «Юність Буковини як блогерство. Учасникам зустрічі були продемонстровані блоги: «ТВОРЧІблог» (https://junistdecor.blogspot.com) – спільний блог жанру образотворчого мистецтва; https://allarusnak.blogspot.com/ – блог керівника гуртка «Юний дизайнер» А.Л.Руснак; https:/elenamazh.blogspot.com – блог керівника гуртка «Світ фантазій» О.В.Мажуровської; https://viktoriyasavchuk.blogspot.com/ – блог керівника гуртка «Палітра» В.В.Савчук.

Особливу увагу було приділену такій формі організації дистанційного навчання для груп початкового рівня, як відеозапис майстер-класів. Головне в МК – не повідомити і освоїти інформацію, а передати способи діяльності (прийоми, методи або технологію) а також продемонструвати продуктивний спосіб роботи. Позитивним результатом МК можна вважати результат, що виражається у формуванні мотивації до самонавчання, самовдосконалення, саморозвитку.

Про особливості та важливість одного з популярних прийомів в сучасному мистецтв – стилізації, що широко використовується, особливо в діяльності дизайнера, наприклад, фірмового стилю, логотипу, товарного знаку, емблеми , вона є важливим прийомом книжкової графіки, театрально-декораційного мистецтва, мультиплікаційного кіно тощо розказала учасникам зустрічі керівник гуртка «Світ фантазій» Олена Валеріївна Мажуровська. Олена Валеріївна підкреслила, що використання прийому стилізації в теоретико-практичному курсі «Композиція» посідає одне з ключових місць в практиці гуртка «Світ фантазій». Використання цього прийому на заняттях в групах початкового рівня навчання дає можливість дітям не боятися процесу творчості, розвиває фантазію та творчу уяву. Далі Олена Валеріївна показала відео майстер-клас «На дні морському», де використовується прийом стилізації та детально розказала про технічні особливості створення відео майстер-класів.

Підсумовуючи участь у майстер-класі його учасники погодились на пропозицію про організацію систематичних зустрічей з керівниками гуртків закладів позашкільної освіти у форматі майстер-класів.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук