Previous Next

Майстер-клас для керівників гуртків образотворчого мистецтва

На виконання плану роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на 2021 рік з метою надання практичної допомоги керівникам гуртків в організації освітнього процесу 14 травня 2021 року в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся в онлайн форматі майстер-клас для керівників гуртків образотворчого мистецтва за темою «Можливості техніки «гризайль» у створенні тональної шкали" (для груп основного рівня навчання). Відповідальними за проведення майстер-класу були методист з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Александровська Ганна Григорівна та керівник гуртка «Палітра» Савчук Вікторія Валеріївна.

На майстер-класі були присутні 15 керівників гуртків образотворчого мистецтва м.Чернівців та області.

Професійне зростання педагогів-позашкільників відбувається, перш за все, через навчання на популярних освітніх платформах. Але цих знань не достатньо для цілісності навчання, їх необхідно підкріпити практичним досвідом. З цією метою і проводяться майстер-класи для керівників гуртків.

З вступним словом до учасників майстер-класу звернулась Александровська Ганна Григорівна, яка підвела підсумки діяльності гуртків образотворчого мистецтва в 2020-21 н.р., зупинившись на отриманому досвіді в організації освітньої діяльності на дистанційній та очній формі навчання. Зокрема, Ганна Григорівна зупинилась на необхідності самоосвіти, як головної складової переходу керівників гуртків на нові стандарти освіти, напрацювання нових якостей та компетентностей, які зумовлять можливість успішної діяльності в наступному навчальному році.

Вікторія Валеріївна Савчук провела для учасників майстер-класу лекцію з історії виникнення та розповсюдження техніки «гризайль», продемонструвавши репродукції відомих художників, що писали в цій техніці розказала про технічні особливості її написання. Також Вікторія Валеріївна акцентувала чому володіння даною технікою таке важливе саме для груп основного рівня навчання. На завершення учасникам був продемонстрований відео майстер-клас «Техніка «гризайль».

Учасники дали високу оцінку проведеному майстер-класу, подякувавши за отримання корисної та важливої інформації та практичного досвіду.

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук