Previous Next

Методичний діалог «Проєктування професійного розвитку педагога-позашкільника. Сучасні інструменти мотивації»

Сучасний світ змушує нас жити по новому, працювати по новому, навчатися по новому. І тому «мотивація» посідає одне з перших місць в освітніх трендах 2024 року.

Мотивація – це певна сила, що змушує людей діяти і досягати поставлених цілей. Це стимул, який змушує нас наполегливо працювати та підштовхує до успіху. 19 квітня 2024 року в КЗ Чернівецький обласний центр естетичного виховання «Юність Буковини» відбувся методичний діалог «Проєктування професійного розвитку педагога-позашкільника. Сучасні інструменти мотивації» з методистами та керівниками гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти області (далі – Методичний діалог).

На Методичному діалозі були присутні 35 педагогів з різних освітніх закладів області. Захід відкрила директор Центру Людмила Гатрич.

Модератор заходу, заступник директора з виховної роботи Тетяна Висоцька ознайомила учасників з порядком денним Методичного діалогу, надала інформацію про поняття та сутність мотивації як процесу спонукання працівників до діяльності для досягнення цілей.

Згідно затвердженого плану завідуюча методичним відділом Алла Слободян ознайомила присутніх з сучасними інструментами мотивації та їх практичним застосуванням у професійній діяльності педагогів та у роботі зі здобувачами освіти.

Про мотивацію як чинник професійного саморозвитку фахівця, піраміду потреб Маслоу, а також різні провідні мотиваційні техніки розповіла Наталія Нікула, кандидат педагогічних наук, доцент факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Оксана Дирда, методист театрального жанру, висвітлила питання «Еволюція мотивації. Мотивація 4.0 як рушійна сила освіти 4.0».

Психолог Центру Лілія Солован провела тренінг на тему «Мотивація професійного зростання педагогів». Учасники заходу мали можливість ознайомитись із поняттям «самомотивація», навчитися виявляти внутрішні та зовнішні мотиватори до діяльності. Виконавши практичні вправи, педагоги визначили рівень своєї життєвої енергії, задоволеності професійною та особистісною сферою життя.

Педагоги отримали багато корисної та цікавої інформації, цінні поради як підвищити власну мотивацію та мотивацію здобувачів освіти. Адже вмотивовані педагоги краще працюють, усвідомлюють необхідність свого професійного зростання і самовдосконалення на всіх етапах діяльності.

Всі учасники Методичного діалогу отримають сертифікати.

Посилання на матеріали Методичного діалогу https://drive.google.com/drive/folders/1mK5aJ61N8VkelutVMvUn2lNBECQGd4yi?usp=sharing

Дякуємо колегам за участь та до нових зустрічей!

Зв'язатись з нами

58001, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 5.
Директор Гатрич Людмила Дмитрівна.
Телефон 55-05-00, 55-17-07,
52-00-93
Е-mail: junist_bukov@ukr.net

Пошук